You are currently viewing Επίσκεψη στο ραδιοφωνικό σταθμό “Ράδιο Σάμος 102 Fm”

Επίσκεψη στο ραδιοφωνικό σταθμό “Ράδιο Σάμος 102 Fm”

Την 27η Φεβρουαρίου 2024 υλοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στο ραδιοφωνικό σταθμό “Ράδιο Σάμος 102 Fm” από τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στο “Εθνικό Θεματικό Δίκτυο για την Παιδεία στα Μέσα”  και τους υπεύθυνους για την υλοποίηση της δράσης καθηγητές κ.κ. Μαίρη Κυαμέτη, Μιχάλη Μπούνια και Γεωργία Τσακίρη.

            Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι μαθητές αναλαμβάνοντας ρόλο δημοσιογράφου έθεσαν ερωτήσεις στον ιδρυτή του σταθμού, κ. Νίκο Μιχαήλ, και τους συνεργάτες του. Eνημερώθηκαν  σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας ενός ραδιοφωνικού σταθμού και πώς οι δημοσιογράφοι εργάζονται, ώστε να διασφαλίσουν την αντικειμενική ενημέρωση του κοινού. Στη συνέχεια, οι μαθητές κλήθηκαν να σκεφτούν πώς θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν  παραδείγματα παραπληροφόρησης, αλλά και να αναλογιστούν τις επιπτώσεις των προσωπικών τους δημοσιευμάτων στο κοινό και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διατηρήσουν την αντικειμενικότητα και την εγκυρότητα στην ενημέρωση. Ο διάλογος που διαμείφθηκε μεταξύ των μαθητών και των δημοσιογράφων απετέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους νέους να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη και να αντιληφθούν τους κινδύνους της παραπληροφόρησης. 

            Το σχολείο ευχαριστεί τον κ. Νίκο Μιχαήλ για τη θερμή φιλοξενία και για την ευκαιρία που έδωσε στους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας να κατανοήσουν το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας  σε μια δημοκρατική κοινωνία.