You are currently viewing Επίσκεψη Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρλοβασίου

Επίσκεψη Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρλοβασίου

Επίσκεψη Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρλοβασίου στο 1ο ΕΠΑΛ Καρλοβασίου την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 για Ενημέρωση σε θέματα πρόληψης και προστασίας σε περίπτωση Σεισμού, Πυρκαγιάς και Έκτακτων καιρικών Φαινομένων

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς μας να ενισχύσουμε την ενημέρωση και την ετοιμότητα της σχολικής μας κοινότητάς σε θέματα πυρκαγιών, σεισμών και άλλων εκτάκτων καταστάσεων, ο Διοικητής της Πυροσβεστικου Κλιμάκιου Καρλοβασίου κ. Βαγιανός Κουκουλάς επισκέφθηκε το σχολείο μας την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Κουκουλάς  παρουσίασε στους μαθητές/τριες και το εκπαιδευτικό προσωπικό σημαντικές πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Ανέδειξε τη σημασία της προετοιμασίας και του σχεδιασμού για τέτοιες καταστάσεις, καθώς και τον ρόλο της Πυροσβεστικής στη διαχείριση των εκτάκτων περιστάσεων.

Στο τέλος της παρουσίασής του, πραγματοποιήθηκε μια εντυπωσιακή επίδειξη, κατά την οποία το υδροφόρο όχημα της Πυροσβεστικής πραγματοποίησε ρίψη νερού. Αυτή η ενεργητική δράση παρείχε μια εικόνα της εξειδικευμένης τεχνολογίας και των μέσων που χρησιμοποιούνται για την κατάσβεση πυρκαγιών και τη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Η επίσκεψη του κ. Κουκουλά ήταν υψίστης σημασίας και αποτελεί μέρος της συνεχούς μας προσπάθειας για την ενίσχυση της ενημέρωσης και της ασφάλειας της σχολικής μας κοινότητάς.

Εκ της Διευθύνσεως του σχολείου.