You are currently viewing Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βαθύ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βαθύ

Την Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2024, μαθητές και μαθήτριες του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Καρλοβασίου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βαθύ, Σάμου στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Ομάδα μαθητών και μαθητριών επισκέφθηκαν τα Γενικά Αρχεία του Κράτος (ΓΑΚ) – Αρχεία νομού Σάμου, όπου οι φιλόλογοι κ. Μανόλης Γιαννούτσος και Μάριος Βακίρης ενημέρωσαν τους μαθητές για το ρόλο και τη λειτουργία των Αρχείων. Το κτήριο, στο οποίο  από το 2000 στεγάζονται τα αρχεία νομού Σάμου, λειτούργησε ως φυλακή για περίπου 80 χρόνια, από το 1882 έως τα μέσα της δεκαετίας του 1960. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είδαν από κοντά αρχειακό υλικό και ενημερώθηκαν για ιστορικά τοπόσημα του Καρλοβασίου – βυρσοδεψεία, λεπροκομείο, προσφυγικά.

Ομάδα μαθητών και μαθητριών επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέος Σάμου, όπου η κα Ειρήνη Χαραλαμπάκη ευγενικά προσφέρθηκε και ξενάγησε τους μαθητές. Η ξενάγηση έγινε σε όλους τους χώρους του μουσείου, όπου η μαθητική ομάδα είχε την ευκαιρία να πάρει πληροφορίες για την ιστορία της Σάμου και να θαυμάσει τα εκθέματα του μουσείου.

Ομάδα μαθητών και μαθητριών επισκέφθηκαν τον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Cafe 102,5. Ο κ. Αλέξης Κομνηνός, ιδιοκτήτης του σταθμού, ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες για την εκπομπή ραδιοκυμάτων καθώς και για τη λειτουργία και εγκατάσταση ενός συστήματος κεραιών, ώστε ο ραδιοφωνικός σταθμός να είναι λειτουργικός. Επίσης τους ενημέρωσε για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας μιας «ζωντανής» ραδιοφωνικής εκπομπής τόσο στο χώρο του σταθμού όσο και μέσω τηλεφωνικών συσκευών ή και του διαδικτύου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου επέδειξαν άψογη συμπεριφορά και με τις παρατηρήσεις, τα σχόλια και τις ερωτήσεις τους έκαναν τις εκπαιδευτικές επισκέψεις μια πολύτιμη εμπειρία για αυτούς.