You are currently viewing Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή Α΄ τάξης

Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή Α΄ τάξης

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  Α΄ ΤΑΞΗΣ  ΤΟΥ 1ου ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΕΠΑΛ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ ΣΑΜΟΥ

  Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή της Α΄ τάξης του 1ου Ημερήσιου  ΕΠΑΛ Καρλοβάσου.

Οι μαθητές/μαθήτριες της Ά΄ Τάξης του 1ου Ημερίσιου ΕΠΑΛ μαζί με τους εκαιδευτικούς τους στην  είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πυθαγορείου

 Οι μαθητές/μαθήτριες συνοδευόμενοι από  ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου αναχώρησαν νωρίς το πρωί από το Καρλόβασι και μετέβησαν αρχικά στην Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας στην περιοχή Κουμαραδαίοι, όπου είχαν την ευκαιρία να μάθουν την  ιστορία  και να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική και τις τοιχογραφίες ενός μοναδικού μοναστηριού του νησιού.  Επόμενος σταθμός ήταν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου. Η  ξεναγός κα Ειρήνη Χαραλαμπάκη, ευγενικά προσφέρθηκε να ξεναγήσει όλους τους συμμετέχοντες της εκδρομής στις αίθουσες του μουσείου. Τα παιδιά είδαν από  κοντά τα σπουδαία εκθέματα  και άντλησαν  πληροφορίες για την ιστορία της Σάμου. Έπειτα ακολούθησε περιήγηση στα σοκάκια, το λιμάνι και τις γειτονιές της πόλης. Στην συνέχεια οι μαθητές/μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί μετέβησαν στο χωριό Ηραίον για το μεσημεριανό γεύμα,  ενώ η τελευταία στάση το απόγευμα,  πριν την επιστροφή τους στο Καρλόβασι, ήταν το Βαθύ.   

Οι μαθητές/μαθήτριες της Ά΄ Τάξης του 1ου Ημερίσιου ΕΠΑΛ Καρλοβάσου ξεναγούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου

Παιδιά και εκπαιδευτικοί στην Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας