You are currently viewing Εκπαιδευτική επίσκεψη στο “HTL SAMIAN MARE”

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο “HTL SAMIAN MARE”

Εκπαιδευτική επίσκεψη του τομέα οικονομίας διοίκησης και των ειδικοτήτων: α) Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων και β) ΥπάλληλωνΔιοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΠΑΛ Καρλοβασίου στο  “HTL SAMIAN MARE”

Την Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες  των τμημάτων Β΄ τάξης  του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας,  και των ειδικοτήτων της  Γ΄ τάξης: α) Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων και β) Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΠΑΛ Καρλοβασίου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στους χώρους του ξενοδοχείου “SAMIAN MARE” και“ERATO” στο  Λιμάνι Καρλοβασίου, στο πλαίσιο της διδασκαλίας των μαθημάτων ειδικότητας.

Ο Διευθυντής του ξενοδοχείου κ. Β. Σαρρηγιάννης υποδέχτηκε τους μαθητές στην αίθουσα υποδοχής και τους ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας του ξενοδοχείου και τα τμήματά του και απάντησε στις απορίες που του τέθηκαν. Στη συνέχεια η υπεύθυνη υποδοχής κα Κ. Ταμπουρίδου ενημέρωσε τους μαθητές για τα καθήκοντα, τις γνώσεις και δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει ο υπάλληλος υποδοχής, και απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην αίθουσα υποδοχής, να επισκεφθούν ένα δίκλινο δωμάτιο του ξενοδοχείου και την πισίνα.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν επίσης το παρακείμενο ξενοδοχείο “ERATO”, 4 αστέρων, το οποίο πλήρως ανακαινισμένο ξεκίνησε τη λειτουργία του, τον Ιούνιο του 2023. Τους μαθητές υποδέχτηκε η υπεύθυνη υποδοχής του ξενοδοχείο κα Σ. Πολύζου. Οι μαθητές επισκέφθηκαν το “ERA” Gastrobar  στο Roof bar του ξενοδοχείου.

Η επίσκεψη στο ξενοδοχείο “SAMIAN MARE”  αποτέλεσε μια χρήσιμη εκπαιδευτική εμπειρία για τους μαθητές μας, οι οποίοι  είχαν την ευκαιρία να συνδέσουν τη διδασκόμενη  γνώση με τη βιωματική μάθηση. Γνώρισαν ένα σύγχρονο – πολυτελές ξενοδοχείο του τόπου μας, κατανόησαν την οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας του και συζήτησαν με τα στελέχη του για τις προοπτικές μελλοντικής ενασχόλησης με τον χώρο του τουρισμού.

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου που για ακόμη μια φορά  μας δέχτηκαν  στον χώρο του ξενοδοχείου,  και ιδιαίτερα για την ενδιαφέρουσα ξενάγηση, και την εποικοδομητική  συζήτηση, αλλά και τους μαθητές και τις μαθήτριές μας  για το ενδιαφέρον, την προσοχή  και την άψογη συμπεριφορά τους!